Sagoni Melt ( 3ml )

Sagoni Melt

To innowacyjny produkt  stworzony przez dr Philippe Deprez do konturowania  twarzy. Zapewnia widoczne rezultaty w modelowaniu i poprawie wyglądu dolnej partii twarzy. To nowy światowy trend, nowa alternatywa dla liposukcji miejscowej, operacji oraz zabiegów estetycznych. Sagoni Melt stosowany jest  poniżej linii żuchwy, wyszczupla twarz oraz redukuje podwójny podbródek.

Produkt wskazany w następujących przypadkach:

  • Miejscowy nadmiar tkanki tłuszczowej
  • Podwójny podbródek
  • Korekcja po liposukcji

Składniki aktywne: karnityna, kofeina, dezoksycholan sodu, mannuronian metylosilanolu, ekstrakt z karczocha zwyczajnego, tiamina HCL, pirydioksyna HCL, sól sodowa fosforanu ryboflawiny, pantenol, ekstrakt z miłorzębu dwuklapowego.

Rola składników aktywnych:

Rolą L-Karnityny jest rozbicie kwasów tłuszczowych.

Karnityna przenosi długołańcuchowe grupy acylowe z kwasów tłuszczowych do przestrzeni mitochondrialnej tak, aby można je było rozbić za pośrednictwem beta-oksydacji do acetylokoenzymu. A  w celu otrzymania   energii użytkowej poprzez cykl Krebsa.

CPT1 (Transferaza Palmitoilokarnitynowa) to enzym mitochondrialny znajdujący się w tkankach ciała. Jest powiązany z wewnętrzną błoną mitochondrialną.

CPT1 pośredniczy w przenoszeniu długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów łączących się z L-Karnityną.

Rolą Kofeiny jest degradacja komórek tłuszczowych podczas lipolizy.

Rola Dezoksycholanu sodu.

Dezoksycholan sodu jest solą kwasu żółciowego wykorzystywanego do rozpuszczania naturalnych fosfolipidów w wodzie.

Rozpuszczanie związanych z błoną protein i liposomów.

W sposób fizyczny przerywa błonę komórkową adipocytów i powoduje adipocytolizę.

Rola Mannuronianu metylosilanolu.

Naprawa i ujędrnienie skóry:

  • Produkcja kwasu hialuronowego: możliwość wzrostu syntazy hialuronianu 2 ekspresja genów.
  • Produkcja kolagenu: wzrost produkcji kolagenu przez fibroblasty.

Lipoliza:

  • Powoduje uwolnienie nadmiaru kwasu tłuszczowego zawartego w adipocytach.
  • Powoduje zahamowanie dojrzewania preadipocytów.

Nawilżanie:

Dzięki strukturze polinozowej mannuronowych rodników uczestniczy w zatrzymaniu wody w tkankach.

Łagodzenie:

  • Powoduje wzrost błony komórkowej, który optymalizuje ochronę komórek przed wolnymi rodnikami.
  • Powoduje mniejszą wyrazistość iL-1 α z kreatynocytów, mniej poważną reakcję zapalną.

Aktywne składniki z działaniem przeciwzapalnym, między innymi:

  • Ekstrakt z karczocha zwyczajnego
  • Ekstrakt z miłorzębu dwuklapowego
  • Pantenol
  • Ekstrakt z miłorzębu dwuklapowego

Aktywne składniki z działaniem antyoksydacyjnym, między innymi:

  • Mannuronian metylosilanolu
  • Tiamina HCL & Pirydioksyna HCL
  • Sól sodowa fosforanu ryboflawiny

Uwaga:

Sagoni Melt należy rozprowadzać równomiernie co 2-3 cm, następnie delikatnie rozmasować obszar.

Zalecana liczba sesji: 1 zabieg co 3 tygodnie, co najmniej 4 zabiegi.

Sagoni Melt można stosować w połączeniu z innymi technikami poprawiającymi bioprzyswajalność produktu przez skórę.

https://www.youtube.com/watch?v=te89wbqB-Vs&sns=em

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Inne produkty w tej kategorii